mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Jurnal de diversificare (II)

Leave a comment

Diversificarea, day 1

Am asteptat cu nerabdare sa incep diversificarea lui M. Ma gandeam sa incep pe la 5 luni si un pic in idea in care voi mai gasi cirese si zmeura pe piata cand va fi momentul sa le consume. Am tot citit din OMS, m-am tot documentat, asa ca am decis intr-un final sa astept cele 6 luni. La 5 luni jumate prezenta deja toate semnele ca e pregatit sa manance si altceva, cum ar fi faptul ca statea in fund, era interesat de ceea ce mancam noi, mima mestecatul atunci cand mancam langa el (ne imita), ducea la gura ce prindea cu manutele…. Am inceput la 6 luni fara 2 zile, intr-o zi de duminica… cu morcov fiert…

Am fiert morcov la abur, o parte l-am dat piure moale (sa nu cada din lingurita) si o parte l-am lasat feliute si i l-am pus in fata. Cel intreg a zburat repede din farfurie, l-am gasit pe jos… Din cel pasat a luat o lingurita, a gustat, s-a strambat si a dat-o afara cu limba…. Am dat alta, similar, a gustat, s-a strambat, a dat o buna parte afara… Si tot asa cu cele 4-5 lingurite pe care i le-am dat… pana nu a mai vrut sa primeasca. Adica tinea buzele stranse si intorcea capul, semn clar ca nu mai vrea.

Apoi i-am dat apa, cu lingurita… a gustat, s-a strambat, o parte a inghitit, o parte a dat-o jos… Si la final a imbratisat sanul si nu l-a dat jos din gurita pana nu s-a simtit satul….

Daca as fi fost mamica incepatoare, probabil ar fi fost panica totala… copilul nu vrea morcov! Insa mai trecusem o data prin aceste sentimente, si desi uitasem unele lucruri, experienta mi le-a amintit repede….

Advertisements

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s