mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Diversificarea, day 60

Leave a comment

Iata ca au trecut doua luni de cand am inceput diversificarea. Am introdus cele doua mese, micul dejun si pranzul si, la cererea lui M, am inceput de curand si a treia masa, cina (pe la ora 17-18). Cina seamana de multe ori cu micul dejun, numai ca schimb fructele si cerealele, daca folosesc. De cele mai multe ori la cina ii servesc fructele bucati, am grija sa fie fructe moi cu care sa nu se inece si il urmaresc atenta. Chiar daca rupe bucati mai mari, vad ca e destul de istet sa le scoata din gura daca nu le poate inghiti.

Inca nu i-am dat carne sau ou. Initial introdusesem iaurtul si branzica proaspata, insa mi-a lasat impresia ca nu ii plac, asa ca le-am scos si urmeaza sa le introduc in curand. Mananca la fel de mult, sau putin, aproximativ 50 ml de piure. Bineinteles ca prefera alimentele dulci, insa atunci cand ii este foame mananca aproape orice. Mi-am facut un obicei de a nu-l alapta cu jumatate de ora-o ora inainte de masa, insa ii dau cat vrea dupa masa. Si e ok.

Am introdus si pepenele, rosu si galben, mango, fasole verde, orez, urmeaza ovaz. Nu m-am ferit de cerealele cu gluten (ultimele cercetari in domeniu nu exclud aceste cereale din dieta sugarilor). Meniul de azi a fost: prune cu cereale (mic dejun), dovlecel cu morcov si vanata (pranz) si banana (cina). Pentru maine m-am gandit la mar si para cu faina de migdale (mic dejun), broccoli cu cartof (pranz) si probabil pepene (cina). M a luat in greutate, este vioi, activ si a inceput deja sa mearga de-a busilea.

 

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s