mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Ce facem in masina cu bebe de 1-2 ani?

Leave a comment

Suntem o familie de plimbareti si nu ne-a fost teama sa plecam cu copiii in vacante sau excursii, inca de cand erau foarte mici. Pana pe la un an e simplu, copiii dorm in cea mai mare parte a timpului. Avem muzica de copii in masina, pe care o ascultam inca de cand eram insarcinata cu T, asa ca cei mici sunt familiarizati cu aceasta si de cele mai multe ori se linistesc cand o asculta.

In timp ne-am mai imbogatit repertoriul si cu niste povesti, iar preferatele lui T sunt muzica, spectacolele si jocurile celor de la Gasca Zurli. Jucam bucurosi Jocuri de jucat in trafic, atunci cand M ne da voie. Niste CD-uri faine, cu povesti, muzica si informatii frumoase sunte cele de la Copilul verde. Fintifliusca ne este prieten si Buha si Owliver ne-au invatat multe lucruri faine despre alimente.

Insa, chiar si asa, cand T avea intre 1 si 2-2.5 ani, se mai plictisea, mai ales la drum lung. Asa ca am folosit o serie de activitati cu care sa isi ocupe timpul liber.

 • De la editura Usborne (preferatele noastre), am ales carti cu stickere – First Sticker Book Trains si First Sticker Book Cars. Vad pe pagina Adinei, Mami, citește cu mine – cărți în limba engleză (grup pe facebook), mai multe carti cu stickere, unele special create pentru fetite. Tot la Usborne au niste gentute mici cu carti cu activitati care ii captiveaza pe copii.
 • O activitate care trebuie supravegheata mai cu atentie, pentru ca poate face putina mizerie, este Fingerprint Activities Animals. Tot de la Usborne.
 • O carte destul de captivanta pentru noi, datorita numarului mare de activitiati este si aceasta: Carte de voiaj pentru desenat si colorat.carte desenat.png
 • Am luat niste etichete de preturi ca cele din imaginea de mai jos si il lasam sa lipeasca pe un caiet, dand forma dorita desenului (floare, casa, copac).

etichete

 • Am luat diverse folii cu stickere tematice si un caiet de lipit stickere si il lasam sa lipeasca. E o activitate care i-a placut foarte mult si pe care eu am sustinut-o, mai ales ca nu facea mizerie.
 • Descarcam diverse pagini de colorat si cu niste creioane cerate isi ocupa o buna bucata de vreme.
 • O jucarie volan cu sunete si miscare, cu multe butoane, il tinea ocupat si asa a invatat si cateva lucruri din tainele condusului. A inteles ce e semnalizarea si cand se foloseste, a invatat care e dreapta si care e stanga, cum se porneste si cum franeaza masina, si cand franeaza, etc. Cand a mai crescut si ne intreba daca mergem cu viteza, de ce am oprit, etc., am profitat si i-am povestit de trecerile de pietoni, semafoare, semne de circulatie.
 • Mini-puzzle, din 2-3 piese, adaptate varstei. T nu a fost prea incantat, insa uneori, de plictiseala, le-a folosit. Uneori scoteam imagini simple la imprimanta si le taiam in 2-3 piese si il puneam sa le asambleze.
 • Ii aratam chestii interesante pe geam (vaci, cai, oi, stalpi, basculante sau alte masini grele, trenuri etc.). Inca ii mai aratam.
 • Activitati inspirate din tehnica Montessori, 3-part cards, asa cum am pus si aici.
 • Cateva paie de diverse culori, taiate in bucati, si un siret pe care sa le insire, ii pot da ceva de munca. In loc de paie am mai folosit si paste penne.
 • Jocuri de memorie, scavenger hunt, craft si alte activitati pe care le voi descrie in alte articole.

 

Advertisements

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s