mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Diversificarea, day 90

Leave a comment

Iata ca au trecut trei luni de cand M a inceput sa manance si altceva in afara de lapte. Inca ii pasez mancarea, recunosc, mai mult din comoditate, insa ii dau sa si muste din fructe sau legume. Are doi dinti si cu ei reuseste sa rupa bucati de fruct destul de bine. Si mesteca la acea bucatica pana reuseste sa inghita. Daca nu inghite, o tine in gura. Acum incerc sa il invat sa scuipe bucatile prea mari, insa daca sunt gustoase nu le da drumul din gura.

Mananca fructe la micul dejun, de cele mai multe ori in combinatie cu seminte (de in, de susan, de chia etc.) sau cu faina (de migdale, de orez, mei), ori cu branzica facuta in casa (lapte de capra cu zeama de lamaie). Pranzul este compus din 2-3 legume cu galbenus (1 pe saptamana) sau carne (de pui, curcan) sau ficat (de iepure in principal pentru ca mi se pare mai putin inecacios). La piureul de legume adaug uneori putin unt sau ulei de masline. Urmeaza pestele si carnea de iepure si vita. Seara, pe la 5, mananca tot fruct (altul decat cel de dimineata) simplu sau cu cereale sau pseudocereale (quinoa, amaranth, hrisca, mei). Pe la 7-8 seara devoreaza un iaurt simplu. Pe la 9-10 seara se culca. Suge de cateva ori pe noapte (nu stiu cat de des ca uneori nici nu ma trezesc bine). Ziua suge intre mese si inainte de somn.

Azi a avut urmatorul meniu: dimineata – para cu seminte de chia, la pranz – legume (morcov, cartof dulce si dovlecel) cu galbenus si pe seara – piersica. Iar pe la 7 un iaurt. Prefera iaurtul de bivolita si pe cel de vaca.

Dupa cum spuneam, urmeaza sa-i introduc pestele. Voi alege un peste alb, fara oase. il voi fierbe, il curat cu atentie si il amestec in piureul de legume.

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s