mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Diversificarea, day 100

Leave a comment

Iata ca au trecut mai bine de 100 de zile de cand am inceput diversificarea. Sa va povestesc in ce stadiu suntem. M mananca acum din toate grupele de alimente. A primit inclusiv produse cu gluten, pentru ca exista niste cercetari mai recente care spun ca nu e o tragedie sa oferi gluten copilului sub un an, dimpotriva, poate fi chiar benefic, putandu-se descoperi din timp o eventuala intoleranta si nestresand organismul apoi cu astfel de produse. De vreo saptamana M primeste si peste si se pare ca ii place. Mananca la fel de putin, pana in 100 ml de mancare la fiecare masa, completeaza cu san. Are 4 mese pe zi, pentru ca asa cere. Da, acum practic imi cere mancare (non-verbal, desigur). Cand ii este foame de mancare de cele mai multe ori merge (in 4 labe) spre bucatarie si se opreste in usa sa vada daca vin dupa el. Ma duc si incepe sa maraie. Il pun pe scaun si mananca fericit. Stie si ce mancare ii place si ce nu. Cand ii place ce ii prepar mananca mai mult, cand nu ii place nici nu deschide gura.

Mancarea nu o mai dau prin blender ci o pasez cu furculita. Am inceput sa gatesc tot mai mult pentru intreaga familie. E mai simplu pentru mine. Si pare sa ii placa si lui. Gatesc fara sare, fiecare isi poate pune sare in farfurie. Nu folosesc piper sau boia de regula. Si cand gateam pentru noi si cel mare gateam la fel, exceptie facea sarea. Eu gatesc mai mult la cuptor, foarte putin ulei. Nu prajesc, nu imi place. Folosesc cat mai multa materie prima proaspata, cand e posibil.

Asadar, saptamana asta M a mancat dimineata fruct cu branza proaspata facuta in casa, la pranz ce am gatiti pentru toti (peste plachie la cuptor cu cus-cus, mancarica de cartofi cu pui, legume la cuptor cu ou), iar seara tot un fruct sau fruct cu cereale. Si, bineinteles, gustarea de la ora 8, iaurt.

Voi ce mai gatiti?

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s