mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Cu ce jocuri ne jucam?

Leave a comment

Pentru ca tot se apropie Craciunul m-am gandit sa povestim putin despre jocurile pentru copii mai mari de 3 ani. Copiii, nu jocurile. Jocurile sunt foarte faine, in general, pentru ca ii pun pe copii sa gandeasca, sa respecte reguli, sa creeze noi reguli, sa petreaca timp impreuna, dar si impreuna cu parintii. T nu este mare fan jocuri, insa vad ca in ultima vreme situatia s-a mai schimbat.

T a primit de curand un joc care mie mi s-a parut foarte fain pentru ca nu e competitiv. Dimpotriva, jucatorii sunt incurajati sa faca echipa sa salveze pestisorii din gura rechinului Sheila. Jocul se numeste Sheila Shark, este produs de Huch! &friends si recomandat copiilor peste 4 ani. Ideea de baza a jocului este urmatoarea: pestisorii se joaca in reciful de corali cand, dintr-odata, rechinul Sheila se apropie. Din fericire, Tinto, caracatita, este in apropiere. Jucatorii trebuie sa faca echipa cu Tinto sa improaste cu cerneala, astfel ca Sheila sa nu mai vada pestisorii. Jocul e fain, nu dureaza mult si sigur va veti distra.

Un alt joc, foarte drag noua, este Shelby’s snack shack game, de la Educational Insights, recomandat tot de la 4 ani. Noi il avem de pe la 3 ani si ne-am jucat destul de des cu el. Noi l-am folosit pentru a invata sa numaram si sa socotim. Si a functionat! In principiu, Shelby este un caine care a ingropat oase in nisip, pe plaja, iar jucatorii trebuie sa il ajute sa le gaseasca pe toate. Se invarte un ac, si se colecteaza de pe plaja numarul corespunzator de oase. Pescarusii pun bete-n roate, ei iti fura oasele din bol. Sau iti poti pierde randul daca nimeresti casuta nepotrivita. Jocul stimuleaza si motricitatea fina, are o penseta sub forma de Shelby cu care se colecteaza oasele. Noi adunam si scadeam oasele din bol la fiecare rand, dar si la final. Jocul e competitiv, insa eu faceam echipa cu T si la final doar adunam, asezam frumos si numaram de atat de multe ori oasele ca nu mai stiam cine a castigat.

Cel de-al treilea joc, de la Noriel, este Piratii din Pacific. Varsta recomandata 4 ani si mai mult. In principiu, jucatorii viteji pornesc pe urmele piratilor din Pacific si incearca sa adune cat mai multi bani. Tabla de joc este o harta, si poate fi o ocazie buna de a invata un copil cum sa se orienteze. Mai mult, jocul poate fi folosit ca pretext pentru a face adunari si scaderi, uitand astfel de latura competitiva a lui. Pentru ca in final e important ca toata lumea sa se simta bine si nu cine castiga, nu?

Voi ce jocuri aveti si va plac?

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s