mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Diversificarea dupa 1 an

Leave a comment

M a inceput sa manance de toate. Aproape, pentru ca nu i-am introdus toate alimentele, insa nici nu il mai feresc de ceva anume. Inca gatesc cu putina sare sau deloc. Inca nu a gustat mierea…  insa acum mananca cam tot ce mancam si noi. Pentru ca sunt Sarbatorile, cand porcul este vedeta, va gusta si carne de porc. Evident ca va manca preponderent pui, vita si peste, insa nu vad de ce nu ar afla si gustul porcului. Poate va gusta si ceva dulciuri facute in casa, desi ma cam feresc de zahar. Inclusiv la cel mare. In viziunea mea este mai periculos sa le dau zahar, in special dulciuri din comert, decat cate o masa cu carne de porc din cand in cand. Si noi mancam porc destul de rar.

Nu l-am mai ferit de anumite alimente sau chiar dulciuri. Zilele trecute cel mare manca cu pofta inghetata si a fost dragut sa imparta si cu M. I-am lasat, mi s-a parut atat de fain momentul incat nu avea rost sa intervin cumva. Mai ales ca nu se intampla zilnic.

Chiar daca este alaptat si laptele meu este inca baza alimentatiei lui, nu am ezitat sa ii dau si lapte de vaca/capra. Il bea cu paiul si il iubeste. Intinde gura de fiecare data cand ma vede cu paharul in mana.

Intre timp si-a format si gustul pentru anumite alimente. Nu mai vrea orice mancare, asadar trebuie sa fiu atenta la ce gatesc. Desi pana nu de mult manca cu placere (cred eu) mazarea, zilele trecute a refuzat-o cu indarjire. A trebuit sa ma reorientez. Prefera lactatele si cerealele in detrimentul fructelor si legumelor. Reusesc sa ii dau zilnic si fructe, punandu-i in mana un mar curatat pe care il infuleca.

Stiu ca toti copiii au perioade in care prefera anumite alimente, in functie de nevoia organismului lor, asa ca nu imi fac probleme cand refuza o anumita grupa de alimente. La fel se intampla si cu cel mare.

Asadar, diversificare usoara!

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s