mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Ce facem in week-end in Constanta? La delfinariu….

2 Comments

A venit primavara, s-a mai incalzit afara, asa ca se inmultesc activitatile out-door. Insa pe unde sa mai mergem cu copiii, sa fie frumos, sa nu ne intre nisipul in pantofi si parul in ochi cand bate vantul mai tare? Zilele trecute am ales microdelta si delfinariul.

Mi-am amintit ca pana sa intre T la gradinita mergeam aproape zilnic in microdelta. Se imprietenise cu aproape toate animalele, le duceam morcovi sau seminte nesarate si le hraneam, citeam informatiile de pe panouri, le mangaiam (acolo unde era posibil), stiam cum se numesc animalele, cum „vorbesc„, ce mananca…

Primavara, toamna si iarna tariful de intrare este mic, 12 lei de adult, iar copiii sub 7 ani au gratuitate. Tariful include intrarea la delfinariu si la micro-rezervatie. Delfinii NINI si CHAN CHAN au 3 spectacole in fiecare zi, la 11.00, 13.00 si 15.00. Acum ca s-au mutat in casa noua, mai mare si mai frumoasa, e si mai bine!

Noi incepem de regula cu un tur al rezervatiei, vedem pasarile exotice, le hranim si le ascultam, dupa care observam ratele si gastele. Iubite sunt capritele care se inghesuie sa ne manance din palma bunatatile, uneori se bat pentru a ajunge primele la mancare, ceea ce ii amuza teribil pe cei mici.

Preferatii lui T sunt pestii din iazul cu pesti, pe care ii urmareste cu mare atentie de fiecare data. La ultima vizita iazul era inchis (probabil reamenajeaza) si T a fost putin dezamagit, insa totul a trecut ca prin farmec cand a gasit locul de joaca din apropiere, reabilitat.

Nu stiu cum am scapat de data asta, insa de regula trebuie sa vizitam si caii, si chiar sa se plimbe cu ei. Lectiile de echitatie sunt recomandate peste 7 ani, asa ca ne rezumam la plimbari rare si scurte.

Microdelta este un loc fain in care am invatat si despre plante, insa am invatat si sa socotim adunand castane de pe jos. Sau frunze. Sau bete…

Desi T este fascinat de planete si de stele, nu l-am dus inca la Planetariu, datorita limitei de varsta. Insa vom merge curand sa vedem si demonstratiile de la Planetariu. Ele au loc in fiecare zi, de la 10.00, 12.00 si 14.00.

Asadar, daca vreti sa va plimbati in aer liber, recomand cu mare drag Micro-rezervatia, cu toate spectacolele de acolo. Mai ales ca in extra-sezon pretul de intrare este mic si rezervatia nu este aglomerata.

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

2 thoughts on “Ce facem in week-end in Constanta? La delfinariu….

  1. Pingback: Ce facem in Constanta cand nu e vreme de plaja? | mamicieblog

  2. Pingback: La mare, la soare! | mamicieblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s