mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

In tabara cu copilul

1 Comment

De mai bine de un an caut tabara pentru cei mici. As vrea sa il trimit pe T, desi vad ca nu isi doreste sa se desprinda de noi. Plus ca nu a avut prieteni/colegi cu care sa mearga, la gradinitele pe la care a trecut nu se organizau tabere. Poate ca e mai bine, nu pare pregatit de o astfel de experienta. Insa am de gand sa incep sa-l pregatesc.
Asa ca atunci cand am primit o oferta pentru o tabara de familie, nu am ezitat si am luat locuri. Printre primele tabere de familie descoperite de mine este Tabara Impreuna in Bucovina. Mi-a placut tare mult programul, activitatile programate, atat cele dedicate exclusiv copiilor, cat si cele de familie. Abia astept sa descoperim mestesugurile populare, sa dormim in cort si sa vedem focul de tabara. Desi pe ultimele doua le-am mai experimentat, T a fost mega-incantat, asadar sunt convinsa ca va fi o experienta de neuitat. Mai mult, Nicoleta de la Asociatia Tapusele a pregatit niste spectacole de teatru pentru copii super faine, diferite de cele clasice pe care le gasim in Constanta. Plus ca tabara e in Bucovina, tinut de care sunt indragostita.
Rascolind internetul, am mai gasit oferte de tabara de familie in care mi-ar placea sa merg. De exemplu, Luminita de la Copilul Verde (stiti cartile cu Fintifliusca si CD-urile cu Buha si Owliver, am mai povestit de ele) merge sa tina niste ateliere simpatice in care ii invata pe cei mici si mari deopotriva, sa gateasca si sa manance sanatos. Tabara PACE asteapta familiile cu fel si fel de ateliere, unele Montessori chiar, dar si plimbari cu cai, teatru, jocuri, drumetii. Cred ca ne-ar fi placut si noua in tabara asta… poate la anul… Tabara se desfasoara in sat Brebu, comuna Runcu, jud. Dambovita, un loc de vis, cu peisaje care te lasa fara respiratie, cu aer curat, de munte. Numai bun pentru pofta de mancare crescuta…
Tot in Brebu, insa in perioade diferite, evident, Lumea lui Momo organizeaza alta tabara de familie . Pe langa echitatie, jocuri si joaca, ateliere diverse, aceasta tabara are in prim-plan 5 workshopuri pe tema empatiei si ascultarii, sustinute de traineri faini: Monica Reu, Ian Peaty si Mira Loghin. Pentru mine este clar ca cine va merge in aceasta tabara va avea mult de castigat in privinta comunicarii empatice, non violente, atat cu copilul, cat si cu cei din jur.
Cei de la Gifted Academy organizeaza si anul acesta tabere pentru familie, insa au si tabere pentru copii. Ofera activitati diverse, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Cel mai important mi se pare faptul ca in aceasta tabara parintii pot identifica aptitudinile native ale copilului si i se pot trasa directiile de performanta. Mai mult, la sfarsitul taberei, fiecare familie va beneficia de un raport al taberei.
Tot cautand tabere, prietenul Google mi-a aratat si taberele organizate de nanschiclub.ro. sunt mai multe tabere pe parcursul verii, fiecare avand o tema diferite, viata la tara, tabara de supravietuire, tabara medievala, pe biciclete sau adventure team. Recunosc, nu stiu nimic despre organizatori sau participanti, insa temele mi s-au parut interesante, asa ca m-am gandit sa impart informatia cu voi.
Asadar, o tabara de familie reprezinta o optiune diferita pentru petrecerea concediului de vara. Temele sunt diverse, frumoase si abia astept sa cunosc oameni care gandesc ca mine. Voi in ce tabara mergeti anul asta?

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

One thought on “In tabara cu copilul

  1. Pingback: Ganduri de vacanta… | mamicieblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s