mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Sa ne purtam frumos cu ei…

Leave a comment

Prima saptamana de vacanta… mergem la bunici, unde copiii sunt foarte rasfatati. Insa au si limite… ca e nevoie. T este foarte energic, nu reuseste sa se calmeze, nu reuseste sa doarma la pranz, sa se odihneasca cum trebuie. Profita de permisivitatea bunicilor, face tot felul de nazbatii si isi doreste doar ce stie ca e interzis. Toata lumea il `cearta`, i se spune tot timpul ca nu e bine ce face, ca nu e ok sa muste sau sa isi loveasca fratele. Inclusiv parintii.

In loc sa se amelioreze, comportamentul lui devine tot mai agresiv, nu se poate stapani, e tot timpul impotriva. Se pare ca etichetarea, izolarea, refuzul nu ii fac bine.

Sa schimbam tactica zic… in loc sa il cert, il iau in brate, il pup si ii spun ca il iubesc. Cand face o nazbatie, il pup si il indepartez din locul faptei, cand e agresiv cu M, il iau in brate, ii arat ca M este ranit (de regula isi cere scuze, fara sa il indemn eu) si il pup.

La inceput a fost sceptic si facea si mai multe, sa vada cat pot rezista. Continuand sa ii arat afectiune, am reusit sa il ajut sa se calmeze. Desi eu i-am pus cele mai multe limite in aceasta perioada, pe mine ma cauta la somn sau pentru joaca.

Asadar, sa ne purtam frumos cu copiii si ei vor fi calmi, vor coopera, vor fi `ingerasii` pe care ii  stim noi!

Advertisements

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s