mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Jocuri altfel pentru copii frumosi

Leave a comment

Tot timpul sunt in cautare de lucruri noi pentru baieti. Noi si interesante. Pe langa colectia de carti, am inceput si o colectie mica de jocuri. Caut acele jocuri care ii stimuleaza, fara a-i pune in competitie. Am mai scris despre jocuri diferite si cu alte ocazii. Azi, va povestesc despre alte 3 astfel de jocuri: Topologix, Bim bom si Color code.

Topologix este un joc ce ii ajuta pe copii sa se pozitioneze in spatiu. Este recomandat copiilor mai mari de 4 ani. Jocul are mai multe imagini in care se ascund 5 personaje (un soricel, o pasare, o pisica, un urs si o broasca). Copilul trebuie sa pozitioneze fiecare personaj (in fata, in spate, deasupra, sub, in) fata de anumite repere. Si sa plaseze jetonul cu fiecare personaj la intersectia dintre pozitie si reper. Jocul e mai simplu decat ceea ce povestesc eu aici si ajuta copilul in multe moduri, printre care sa citeasca un tabel, sa inteleaga diferenta intre randuri si coloane, sa pozitioneze un obiect etc.

Bim bom, un joc al sunetelor, este indragit de ai mei. Desi este recomandat copiilor peste 4 ani, l-am folosit intr-un mod mai simplu si cu M (1 an 5 luni). Jocul are un CD pe care sunt inregistrate diferite sunete, in ordine aleatoare, 4 planse de joc cu diferite teme (orchestra, la gradinita, pe strada, pe pajiste) si cateva jetoane cu obiecte care genereaza sunete. Scopul jocului este sa asculti sunetele de pe CD si sa potrivesti jetonul cu obiectul care genereaza sunetul respectiv pe tabla corespunzatoare. Imi place jocul pentru ca ii face pe copii mai atenti la sunetele din jurul lor, le dezvolta simtul auditiv, ii face mai atenti si ii tine ocupati cateva minute.

Color code este tot un joc al simturilor, de data aceasta fiind vorba de simtul vizual. Cei mici invata sa descompuna imaginile in straturile ce le compun. Practic, copiii vad cum se compune o imagine. Jocul are o carte cu 100 de modele de imagini ce trebuie descompuse, iar dificultatea modelelor creste gradat. Imaginile trebuie reconstruite de copil prin suprapunerea unor planse transparente de forma si culori diferite. Pentru a putea reconstrui modelul e nevoie ca plansele sa se suprapuna intr-o anumita ordine si piesele trebuie sa aiba o anumita orientare.

Imi plac jocurile acestea pentru ca nu trebuie sa stimulam competitivitatea intre jucatori si cei mici invata mult mai repede si mai usor (fara frica de a pierde) despre lumea ce ne inconjoara.

Voi ce jocuri faine mai stiti?

Advertisements

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s