mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Turisti la mare… la Mamaia…

Leave a comment

Zilele trecute am intrat putin in pielea turistilor din Mamaia si am incercat cateva terase de la malul marii. Am promis copiilor ca mergem la plimbare pe plaja si cum cea mai apropiata plaja de noi este cea din Mamaia, acolo am facut ceva experimente turistice.

Am observat (ceea ce stiam din anii trecuti) ca s-a pastrat trendul de crestere a calitatii serviciilor, insa si a preturilor, dinspre Cleopatra (unde e mai ieftin), spre Hotelul Rex (care e inchis de vreo 2 ani). Ieri, de exemplu, am ales zona Hotelului Rex, a promenadei din zona. Unde e scump, chiar foarte scump, fara a beneficia, cel putin la prima vedere, de ospitalitate suplimentara.

Am inceput cu o tratorie, care avea terasa si pe plaja si unde am fost tratati cu spatele de toti angajatii, atat noi, cat si cuplul care a intrat inaintea noastra pe terasa. Nimeni nu ne-a ajutat sa gasim loc, nu ne-a facilitat cumva accesul (aveam caruciorul cu noi), nu ne-a bagat in seama. Am cerut totusi un meniu si dupa ce l-am consultat, am decis sa plecam. Preturile mi s-au parut exagerate, nefiind nimic in jur care sa ma faca sa cred ca merita sa platesc 20 de lei pe o apa plata (un chef bucatar cunoscut, o ambianta atipica, servicii ireprosabile, orice).

Apoi am mers la o alta terasa unde se tinea si o masa festiva pentru un grup de oameni. Mancau deja… Peste, fructe de mare… Am fost primiti cu zambetul pe buze, ne-am asezat si am cerut meniu de mancare. Ni s-a comunicat ca nu au decat un singur meniu, care e rupt si ca ne pot servi cu ceva pizza, paste sau salate. Nu am gasit ceva convenabil pentru cei mici, plus ca nu mi se pare normal sa nu vad ce contine fiecare fel de mancare, ce gramaj, ce pret are. In graba si cu gandurile aiurea mi-am uitat poseta acolo. Dupa 10 minute, cand a mers sotul sa o ia, nimeni nu l-a intrebat nimic, a plecat pur si simplu cu poseta mea pe umar… putea oricine sa faca asa…

Am ajuns, intr-un final, la terasa Ten. Preturile pamantesti. Am ales o masa langa plaja, astfel ca baietii s-au jucat frumos in nisip cat am asteptat mancarea. Care a venit destul de repede. Si a fost si gustoasa. Am mancat linistiti in bataia brizei, vazand apa si urmarind jocurile si nazbatiile celor mici. Exact ca in povesti!

Altfel spus, aveti grija unde mancati, ce mancati. Daca ceva nu pare in regula, nu ezitati sa plecati. Poate fi benefic pentru sanatatea voastra! Vacanta frumoasa!

Advertisements

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s