mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Cand copilul vrea singur in vacanta

Leave a comment

Inca de acum 2 luni, T si-a exprimat dorinta de a merge singur in vacanta la bunici. I-am povestit ca va fi acolo fara noi, doar cu bunicii, ca va dormi acolo si va face activitati cu ei. I-am spus ca il vom lasa imediat ce ia vacanta de la gradinita si ne vom intoarce din concediu. In cele doua luni am avut timp sa il mai intrebam daca s-a razgandit, sa ii mai povestim cum va fi etc.

Cand am revenit din concediu era atat de nerabdator sa ajunga la bunici, incat inca de pe drum ne-a rugat sa il ducem la ei. Nu aveam cum, era un ocol de aproape 500 km, asa ca i-am promis ca a doua zi de dimineata va veni bunicul sa il ia. De cum s-a trezit a intrebat de bunic. Nu a vrut sa manance nimic la micul dejun, si-a facut bagajul de jucarii si a plecat foarte vesel.

Banuiesc ca a avut multe activitati inca din prima zi cu bunicii, nu a vrut sa vorbeasca cu noi la telefon. A doua zi dimineata ne-a salutat pe fuga si ne-a zis ce program are, apoi a disparut. Ne-a mai spus ca vrea sa mergem si noi acolo, insa nu parea foarte afectat ca nu suntem langa el. M m-a intrebat, in schimb, toata ziua de T. Desi plecarea lui T mi-a eliberat mult ziua, mie cred ca mi-a fost cel mai greu cu aceasta despartire temporara. Mi-e dor de el, de agitatia specifica zilelor cu ambii copii acasa, de vocea lui puternica trezindu-ma `cu capu-n noapte`.

Si uite asa, au trecut cele 4 zile de stat la bunici fara noi. Cand ne-am revazut, m-a imbratisat repede si si-a vazut de treaba. Asa cum ma gandeam, mie mi-a fost mai greu fara el. L-am intrebat daca i-a placut vacanta asta la bunici si mi-a spus ca vrea sa mai ramana si dupa ce plec eu de acolo. Dar ca i-a fost dor de noi. I-am promis ca va mai avea week-end-uri la bunici si vacante. Insa vom pleca toti acasa, pentru ca incepe gradinita. A fost de acord. Si nu am putut decat sa ma bucur ca isi doreste sa mearga in continuare la gradi, ca nu mai e speriat de aceasta idee, ca in sfarsit am gasit gradinita care sa ii placa.

Asadar, reteta copilului fericit in vacanta la bunici este sa decida el cand e pregatit sa plece fara parinti. Acum am un singur gand secret: sa decida si M mai repede ca vrea sa ramana la bunici!

 

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s