mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Operatiunea Martisorul 2018…

Leave a comment

Aproape incheiata… A mai ramas partea usoara, cea in care baietii le daruiesc… Nu ca prima parte ar fi fost dificila…

Anul acesta am avut doua grade de dificultate in crearea martisoarelor… Pentru M am ales niste fundite cu buburuze, foarte usor de creat de el… Pentru T am zis ca ma pot complica putin, asa ca am folosit tehnica servetelului.

Sa le luam pe rand… Pentru martisoarele lui M am avut nevoie de niste fundite autoadezive, gargarite autoadezive, ace de siguranta si ata de martisor.

DSC_2171

M a fost tare incantat sa lipeasca gargaritele pe fundite si acele de siguranta. Ata am legat-o eu. Ta daaa!

DSC_2249

La T, lucrurile au fost putin mai complicate. Am folosit forme din lemn diverse, baza acrilica, aracet si bucati de servetele, lac transparent pentru fixare, ace de siguranta si ata de martisor.

DSC_2177

Am dat mai intai formele de lemn (care erau diferite: fundite, potcoave, ii, cercuri etc.) cu baza acrilica, le-am lasat sa se usuce bine, dupa care am lipit flori decupate de pe servetele cu aracet. Am folosit o solutie de apa cu aracet si pensula moale de desen pentru a uniformiza. Dupa ce s-au uscat, am acoperit cu un strat de lac transparent. Pentru ca nu aratau chiar minunat pe margine, am pictat cu culoarea rosie (operatiune pe care am facut-o eu in intregime, fiind foarte minutioasa si T nu a avut rabdare).

La final, am lipit cu pistolul cu silicon, ata si acele de siguranta.

DSC_2279

Pentru un transpor mai usor, si pentru efect, am luat doua cosulete din hartie, din acelea pentru flori, pe care T a vrut sa le picteze cu un model traditional (nu prea ne-a iesit lucrul cu sablonul).

DSC_2281

Baietii sunt nerabdatori sa le ofere… Si eu ii incurajez…

Asadar, primavara frumoasa va urez!

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s