mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

O poveste cu iepurasi

1 Comment

A fost odata, ca niciodata, o familie de iepurasi: Familia Iepurescu. Era o familie obisnuita, de iepurasi de gradina, formata din mama-Iepurescu, tata-Iepurescu, Iepurescu mare si Iepurescu mic, cei doi fratiori pusi mereu pe sotii. Iubeau zarzavaturile si toata ziua rontaiau morcovi sanatosi si gustosi! Iar salata nu le lipsea de la masa!

In fiecare dimineata, cei doi fratiori se trezeau plini de energie si cu gandul la povesti.

`Iar ne-am trezit cu capu-n noapte, mami!` spunea Iepurescu mare. Si uite asa, incepea ziua vesela in familia Iepurescu! Plus intrebarile in fata carora mama si tata-Iepurescu ridicau din umeri a neputinta:`Mami, de ce e laptele alb?` sau  `De ce zboara avioanele sus, sus?` sau `Masinile zboara? De ce?` sau `De ce e luna ascunsa intre nori?`. Fiecare zi venea cu noi si noi curiozitati din partea celor doi nazdravani.

Abia incepuse sa vorbeasca Iepurescu mare… Inca mai incurca literele, in special literele p si c. Aflati la plimbare pe malul unei ape ce trece pe langa gradina lor, admirand natura si vapoarele, Iepurescu cel mare striga ca din gura de sarpe: `Uite, tati, un conton! Un conton!`. Tata-Iepurescu se uita ca la masini straine, incercand sa desluseasca enigma contonului. `Ce?!` intreaba el, linistindu-se cand si-a dat seama despre ce vorbea Iepurescu mare. `Un conton!` `Tati, acela e un ponton, cu P. Intelegi?`. Raspunsul nu intarzie sa apara: `Da, tati! E un conton, cu P! Am inteles!`.

Mare vrajitor de fete, nici Iepurescu mic nu se lasa mai prejos. `Iepurescu mic, tu cum vrajesti fetele?` este intrebat adesea, cand e prins cu mata-n sac. `Gadi, gadi, gadi` (le gadila), raspunde el sfios.

Ziua nu e completa daca nu apar cuvinte noi in vocabular. Asa ca, ori de cate ori se iveste ocazia, jocul de cautat cuvinte ce incep cu o anumita litera este bine-venit. Vrei, nu vrei, bea Grigore aghiasma! Azi e randul literei `V` si cei doi Iepurila incep: vaca, veverita, varza, vioara… `Vrapa!` se aude Iepurila mare. `Ce e aia?` intreaba mama Iepurila. `Vrapa. Este… asa… o adancitura intre doi munti mai inalti…`. `Adica râpă`, corecteaza mama Iepurila. `Nuuu… rapa e intre doi munti, dar vrapa e mai ingusta si mai inalta, asa…`.

Da… mare inventator de cuvinte Iepurila cel mare… Intrebat de ce nu coloreaza dupa instructiunile oferite in manual, raspunde senin: `Am uitat mami! Eu sunt mai uitacios, asa…`

Nu ai cum sa te plictisesti intr-o zi cu cei patru Iepurila. Tot timpul apar noi provocari, noi idei, noi cuvinte, care fac viata mai frumoasa si plictiseala mai activa…

Toate asemanarile cu fapte si personaje reale sunt adevarate. Nu intamplatoare.

Toate ca toate, insa Familia Iepurescu este doar bomboana de pe coliva cand vine vorba de nazdravanii facute de iepuri. Pentru ca din 30 martie 2018, Intercom Film aduce in Romania filmul pentru intreaga familie, Peter Iepurasul.

Atunci cand am urmarit trailerul acestei animatii mi-am amintit instant de nazdravaniile lui Iepurescu cel mare si ale lui Iepurescu cel mic. Sunt convinsa ca si voi va veti aminti multe nazbatii ale celor mici si ca va veti relaxa timp de cel putin o  ora si jumatate, la cinema, in fotoliu, razand la fiecare scena amuzanta. Ca doar e comedie, nu?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

One thought on “O poveste cu iepurasi

  1. Pingback: Proba 11. Peter Rabbit – Aventuri din (i)realitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s