mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

Despre izolare si copii…

Leave a comment

Nu o sa pun linkuri pentru activitati cu cei mici, sunt destule pe internet. Inteleg panica aceasta generata de virus, in ideea in care stam in casa cu copiii si simtim nevoia sa ii stim ocupati, simtim nevoia sa stim ca nu vor pierde orele de la scoala. Insa mie mi se pare o exagerare.

Sunt adepta educatiei acasa, insa nu tinand copiii cu ochii in ecrane toata ziua, fie ca fac ore cu profesorii, fie ca joaca jocuri educative sau vad filme educative. Mi se pare ca ne vom indeparta de scopul educatiei, facand aceste lucruri.

Cred cu tarie ca in aceasta perioada ar trebui sa petrecem mai mult timp cu copiii, sa gatim impreuna cu ei, sa facem curat impreuna cu ei, sa lucram gradina sau sa ingrijim florile impreuna. Mai cred ca este important ca in aceasta perioada sa lasam copiii sa se plictiseasca. Da, sa se plictiseasca. Stiu ca la inceput, cand se plictisesc, copiii fac boacane. Am si eu doi si deja imi fac planuri de redecorat. Insa mai stiu si ca, dupa ce trece aceasta faza, copiii devin creativi. Copiii incep sa lucreze de bunavoie, singuri, concentrati. Si asta e bine.

Cel putin ai mei reusesc. I-am observat zilele astea si, atunci cand m-am implicat in proiecte alaturi de ei, au fost capabili sa lucreze si ore intregi. Pentru ca se simteau in siguranta, pentru ca eram acolo, langa ei si le era mai usor sa-si gestioneze sentimentele. Am observat ca amandoi copiii mei prefera sa lucreze, sa aiba activitate, insa sa fie lasati sa ia singuri deciziile. Asa ca imi luam ceva de facut langa ei si fiecare ne vedeam de treaba.

Sigur ca e greu, nimeni cu a spus ca e usor. Sigur ca vor pierde lectii la scoala, insa pot sa isi exerseze inteligenta emotionala, pot sa exerseze ceea ce au invatat deja, pot invata cum sa se ingrijeasca mai bine, cum sa fie parte din familie, participand la treburile casnice. Sigur ca vor face boacane, insa cum altfel vor intelege consecintele faptelor lor?

Asadar, in aceasta perioada de izolare incercati sa stati cu copiii, sa ii ajutati sa se plictiseasca, sa nu ii obligati ca faca lectii, daca nu vor, dar sa le oferiti ceea ce au nevoie pentru lectii, daca vor. Limitati ecranele, nu ii vor ajuta, chiar daca fac lectii. Lectiile se pot recupera, formarea lor emotionala mai greu.

Si stati in case, e mai sigur!

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s