mamicieblog

blog de parenting, iubire si casa…

La multi ani, femeie!

Leave a comment

Inca de dimineata ma gandeam la un mesaj frumos de transmis cititoarelor mele… Si, in timp ce concepeam eu ceva, iata ca a aparut si tema probei a 4-a de la Superblog: celebram femeia in fiecare zi!

In fiecare an, din 1857, pe 8 martie sarbatorim Ziua Internationala a Femeii, adica celebram toate femeile din lume pentru realizarile lor de-a lungul istoriei, in toata lumea. In aceasta zi, femei din lumea intreaga, antreprenori, celebritati sunt invitate sa tina conferinte pe teme importante, legate de rolul si activitatea femeilor in societate. Tot in aceasta zi, in unele tari (de exemplu in Polonia) au loc proteste ale femeilor, cu  scopul castigarii unor drepturi. In Benin si alte tari africane, aceasta zi este folosita cu scopul de a scoate in evidenta problemele din sistemul public de sanatate, problemele socio-economice si drepturile omului cu care se confrunta femeile.

Logo-ul Zilei Internationale a Femeii este in violet si alb, reprezentand simbolul lui Venus, care, la randul ei, reprezinta feminitatea.

In fiecare an, Natiunile Unite celebreaza Ziua Internationala a Femeii adoptand diverse teme. Tema acestui an este PressforProgress. Este un apel puternic catre progres, catre incluziune sociala, un apel de motivare si uniune, indiferent de sex.

In scoli si gradinite, copiii participa la evenimente speciale, dedicate acestei zile, dezbateri si lectii despre importanta femeii in societate. In unele tari, cum sunt Albania, Italia si Rusia, se ofera mimoze galbene si ciocolata femeilor, in aceasta zi. In alte tari, in special cele din estul Europei, obiceiul este de a darui flori. Asa cum este si la noi.

Insa ce te faci daca esti departe de femeia/femeile care ti-au influentat pozitiv viata si carora vrei sa le amintesti recunostinta ta si in aceasta zi speciala? Pai, in era tehnologiei, `s-a inventat` Interflora Romania, un serviciu de livrari flori peste tot in lume. Si totul se intampla atat de repede si de usor, cat ai spune `florarie online`!

Da, intri pe pagina lor, alegi buchetul preferat, selectezi localitatea in care vrei sa-l trimiti si adaugi florile in cos. Poti transmite un mesaj, poti face o surpriza si cadoul tau sa ramana anonim si poti selecta momentul zilei in care vrei ca florile sa fie primite. Faci plata si trimiti comanda. Atat de simplu si rapid. Cu atat mai mult cu cat Interflora International este o florarie cu livrare in aceeasi zi in care s-a facut comanda. Chiar si atunci cand trimiti flori in alta tara!

Cu alte cuvinte, daca nu ati reusit inca sa faceti o surpriza unei femei speciale din viata voastra, azi, de Ziua Internationala a Femeii, si nu vreti ca aceasta zi sa treaca neobservata pentru aceste femei, inca aveti timp sa comandati un buchet de flori online.

Si, chiar daca nu ati reusit sa oferiti flori cadou azi, orice alta zi din an e la fel de potrivita pentru a aprecia femeia din viata voastra, pentru a-i transmite gandurile voastre bune. Florile ne bucura privirea, ne incanta simturile, ne fac sa visam si sa credem intr-o lume mai buna. Florile inseamna pace, iubire, nastere si renastere, simbolizeaza tot ce e frumos in lumea asta… Acum aveti si uneltele potrivite pentru a le darui: Interflora Romania.

Voi ati oferit flori azi?

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018.

 

Author: mamicieblog

Sunt mamica de doi baieti, alaptati, cosleepuiti si iubiti cu nemarginire... Am multe de spus si sper ca prin blog ma voi face auzita... Sunt inginer de formare (deci nu prea le am cu scrisul), am fost cadru didactic aproape 10 ani, iar acum sunt mamica cu norma intreaga... cateodata si sotie... Ma puteti gasi la adresa mamicieblog@yahoo.com

Leave a comment